Americké komediální drama režiséra Lieva Schreibera bylo natočeno podle stejnojmenné knihy Jonathana Safrana Foera, který je i stejnojmenným hrdinou vyprávění. Mladý americký Žid se vydává na Ukrajinu v naději, že najde ženu, která za druhé...

Popis

Americké komediální drama režiséra Lieva Schreibera bylo natočeno podle stejnojmenné knihy Jonathana Safrana Foera, který je i stejnojmenným hrdinou vyprávění.

Mladý americký Žid se vydává na Ukrajinu v naději, že najde ženu, která za druhé světové války zachránila jeho dědečka před nacisty. Jeho průvodcem a tlumočníkem je naivní ukrajinský student Alex Perchov (hraje ho zpěvák Eugene Hutz, který se na Ukrajině narodil), a k výpravě se přidává i jeho dědeček se svým psem. Při tom, jak společně putují poničenou krajinou východní Evropy, vycházejí najevo zneklidňující fakta nejen o nacistické krutosti, ale i o rozsáhlé spoluúčasti Ukrajinců na páchaných zvěrstvech. Tyto objevy zasáhnou do života všech aktérů, navzdory tomu, že je konečně vše osvětleno. V hlavní roli se představí americký herec Elijah Wood, který ztělesnil hobita Froda v trilogii Pán prstenů.