Krátce poté, co Hitler rozpoutal 2. světovou válku, začali nejsilnější a nejchytřejší němečtí mladíci navštěvovat exkluzivní školy známé jako "Napoly". Byly určeny k výchově budoucích vůdců Třetí říše. V roce 1942 do jedné z nich nastupuje...

Popis

Krátce poté, co Hitler rozpoutal 2. světovou válku, začali nejsilnější a nejchytřejší němečtí mladíci navštěvovat exkluzivní školy známé jako "Napoly". Byly určeny k výchově budoucích vůdců Třetí říše. V roce 1942 do jedné z nich nastupuje Friedrich, talentovaný dospívající boxer, pro něhož výcvik a prestiž školy znamenají možnost, jak se dostat z chudého prostředí rodiny vedené antinacisticky smýšlejícím otcem.

Mimo hodiny, na nichž se učí nelítostné brutalitě v boji, se Friedrich přátelí se spolužákem Albrechtem Steinem, slibným spisovatelem a synem místního nacistického velitele. Citlivý Albrecht si narozdíl od Friedricha uvědomuje hrůznost nacizmu. Blíží se chvíle, kdy si Friedrich bude muset vybrat mezi svou přísahou věrnosti Führerovi a morálními závazky vůči nejlepšímu příteli.