Nahoře a dole
Typ:
film
Žánr:
komedie
Délka:
101 min
Země:
Anglie, 1959
Hlavními hrdiny komedie jsou mladí novomanželé Richard a Kate Barryovi, kterým otec nevěsty a současně ženichův nadřízený značně komplikuje život. Na jeho přání totiž Richard musí uspořádat večírek pro klienty firmy a také si pořídit služku. Do...

Popis

Hlavními hrdiny komedie jsou mladí novomanželé Richard a Kate Barryovi, kterým otec nevěsty a současně ženichův nadřízený značně komplikuje život. Na jeho přání totiž Richard musí uspořádat večírek pro klienty firmy a také si pořídit služku. Do domácnosti tak vstoupí mladá Italka Maria. Jejím příchodem se rozjede dlouhý řetězec neuvěřitelných situací, během nichž se v domě objeví velký ovčácký pes a vystřídá se celá řada svérázných lidí – od bankovních lupičů přes vysloužilého policistu a dámu, jež holduje alkoholu víc, než je zdrávo, až po poněkud neklidnou dívku.

Anglickou komedii natočil podle knihy Ronalda Scotta Ralph Thomas. V mezinárodním hereckém obsazení se objeví i mladičká Claudia Cardinale a v malinké roli Mary také nekorunovaná královna béčkových hororů Barbara Steele.