Jsou tři a jakmile nasednou na své motorky, musí se mít všichni zločinci na pozoru. Zatímco ostatní policisté stále ještě zajišťují důkazy, mají pašeráci zbraní, prodejci drog a zabijáci v patách tuhle trojici ochránců zákona a pořádku. Tom...

Popis

Jsou tři a jakmile nasednou na své motorky, musí se mít všichni zločinci na pozoru. Zatímco ostatní policisté stále ještě zajišťují důkazy, mají pašeráci zbraní, prodejci drog a zabijáci v patách tuhle trojici ochránců zákona a pořádku. Tom Geiger (Matthias Paul), Kai Sturm (Jens Peter Nünemann) a Sunny Labonneová (Yvonne De Bark) jsou členy motorizované jednotky složené z odvážných a nebojácných policistů. Pracují rychle a chytře, raději než za volanty aut ale sedí za řídítky motorky - chytrý analytik Geiger na svém BMW Cruiseru, realistický a energický Sturm na Ducati 900 a rtuťovitá Sunny na stroji Caviga Enduro. Motorky pro ně nejsou jen dopravním prostředkem, jsou odrazem jejich nekompromisního a dynamického životního stylu, kdy se vše dělá na doraz.

Tom, Kai a Sunny se dokáží dostat na místa, kam se nedostanou ani jejich kolegové z Kobry 11. Jezdí po schodech v nákupních střediscích, projíždějí úzkými sklepními chodbami nebo se řítí plnou rychlostí podchody. Jedním ze zvláště uchvacujících kousků je skok z motocyklu jedoucího vedle Cesny, která se musí každou chvíli odlepit od země, do otevřených bočních dveří letounu v rychlosti 120 km/hod. V pilotním filmu "Y - Jak to vše začalo" jsou tyto kvality otestovány v plné míře.Policisté pronásledují psychopata, z něhož celému městu běhá mráz po zádech.

Seriál pochází ze stejné dílny jako oblíbená Kobra 11, Klaun či Medicopter 117. Německá firma Action Concept, která se může pochlubit již více než desetiletou historií, přinesla na evropský kontinent jako první akční scény hollywoodského typu. Její šéf Hermann Joha postupně vybudoval výkonný tým a kvalitní kaskadérskou školu. Má široké zázemí v Kolíně nad Rýnem a dokáže realizovat akční scény prakticky jakéhokoli druhu na zemi, ve vodě i ve vzduchu.

Po velkolepém úspěchu pilotního filmu Ypsilon, aneb Jak to všechno začalo přistoupili producenti k natáčení seriálových epizod. Bohužel jich spatřilo světlo světa pouze 22, další natáčení muselo být navzdory popularitě zastaveno.