Mythica: Čaroděj
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, fantasy
Délka:
93 min
Země:
USA, 2015
Marek a Gojun trénují společně, aby se Marek stala mocnou a schopnou ochránit se před Szorlokem. Gojun má ale vidění, ve kterém Szorlok Marek dostane, takže Marek žádá, aby se ukryla. Jenže Thane byl unesen Peregusem Malisterem a Marek mu pomůže...

Popis

Marek a Gojun trénují společně, aby se Marek stala mocnou a schopnou ochránit se před Szorlokem. Gojun má ale vidění, ve kterém Szorlok Marek dostane, takže Marek žádá, aby se ukryla. Jenže Thane byl unesen Peregusem Malisterem a Marek mu pomůže jen tak, že spolu s Dagenem a Teelou vyrazí na dlouhou cestu pro jednu Malisterovu zásilku. Jako doprovod s nimi půjde Bettyla, který pro Malistera pracuje. Jde o zásilku vzácných kamenů a cesta za dodavatelem trvá několik dní. Dodavatel se navíc ukrývá v jednom dalekém nevěstinci, takže se cesta ještě o několik dní prodlouží. Když je dodavatel nalezen, informuje skupinu o tom, že důl obsadili vojáci. Marek okamžitě dojde, že je Szorlok na místě. Skupina se tedy nezdržuje a vyráží pro kameny.

Dodavatel se pokusí kameny ukrást. Skupina je nakonec rozdělena a Marek se s dodavatelem ztratí v tunelech dolu. Dvojice společně objeví moc, díky které vznikají ony vzácné kameny. Jde o další kus Darkspore. Marek musí kámen odnést Gojunovi, ale dodavatel s ním uteče. Marek si myslí, že umře v tunelech, protože se tam ztratila, ale Teela jí pošle na pomoc brouka. Marek tedy nakonec najde cestu ven a cestou najde i onen kus Darksporu. Teela a Dagen jsou mezitím zajati, ale Marek je osvobodí. Jejich společník Bettyla už dávno zemřel. Trojici ale přepadne Szorlok, a i když s ním Marek bojuje, Darkspore stejně získá. Při boji navíc umírá Teela, která se obětuje pro záchranu Thanea, Marek a Dagena. Marek získala díky obětování Teely velkou moc, což ji vyčerpalo, takže se o ni Dagen musí postarat. Domů se dostanou právě včas, aby zachránili Thanea před jistou smrtí. Thane nese smrt Teely špatně a chce se Szorlokovi pomstít. Teela a Thane se totiž před únosem Thanea dali dohromady, Teela dala přednost Thaneovi před svojí bohyní. Marek bude dál trénovat s Gojunem, který si je jistý tím, že se Szorlokovi nikdy nepodaří najít poslední kus Darksporu. On a Marek prý Szorloka zastaví. Marek a Dagen se v tomto díle políbili, ale Marek s ním prý být nemůže, i když by si to přála. Dagen by si to přál moc.