Mumie
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, fantasy
Délka:
120 min
Země:
USA/Japonsko/Čína, 2017
Mumie versus Tom Cruise. Studio Universal připravilo fanouškům impozantní filmový zápas, ve kterém se střetnou dvě legendy. Tento souboj bude mít podobu výpravného akčního dobrodružství, jež má být prvním dílem velkolepé série, která nás zavede...

Popis

Mumie versus Tom Cruise. Studio Universal připravilo fanouškům impozantní filmový zápas, ve kterém se střetnou dvě legendy. Tento souboj bude mít podobu výpravného akčního dobrodružství, jež má být prvním dílem velkolepé série, která nás zavede do světa bohů a monster.

Začněme v Egyptě před dvěma tisíci lety, kde se velmi ambiciózní princezna Ahmanet (Sofia Boutella) chystala na převzetí vlády v zemi po svém otci a pro naplnění svého cíle se neváhala spojit s temnými sílami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže našel. O dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick Morton (Tom Cruise) a archeoložka Jenny Halsey (Annabell Wallis). Ti nešťastnou náhodou objevili Ahmanetin sarkofág, který nechala Jenny urychleně převézt do Londýna k dalšímu zkoumání. Jenny totiž pracuje pro tajnou organizaci Prodigium, jejímž posláním je pronásledování a odchyt těch nejnebezpečnějších monster. Ředitel Prodigia Dr. Jekyll (Russell Crowe) má v tomto směru poměrně bohaté zkušenosti. Jenže letadlo převážející mumii prokleté princezny až na místo určení nedoletí, ale zřítí se k zemi krátce před přistáním. Nickovi se jako zázrakem podaří katastrofu přežít, brzy ale zjistí, že smrt v troskách letadla by pro něj byla mnohem lepším řešením. Princezna Ahmanet se totiž díky jeho neuváženým činům probudila a touží po nadvládě nad světem. K tomu ale potřebuje i svého domnělého osvoboditele – Nicka.