V roce 2006 se na televizní obrazovky dostal francouzský seriál Mrňouskové, který se stal okamžitým hitem mezi nejmenšími. Originální a zábavné příběhy ze světa hmyzu znají děti i dospělí téměř na celém světě. Pro velký úspěch televizní série se...

Popis

V roce 2006 se na televizní obrazovky dostal francouzský seriál Mrňouskové, který se stal okamžitým hitem mezi nejmenšími. Originální a zábavné příběhy ze světa hmyzu znají děti i dospělí téměř na celém světě. Pro velký úspěch televizní série se tvůrci rozhodli přenést tento jedinečný mikrokosmos plný barev a fantazie i na filmová plátna.

Jednoho dne na malém lesním paloučku vznikne nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravencem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků v čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie - do světa těch nejdrobnějších Mrňousků.