Most k srdci
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama, tv film
Délka:
83 min
Rok:
2005
Před dvaceti lety profesor Paul Hermes, uznávaný biolog a expert na filmování zvířat, ztratil při tragické nehodě milovanou manželku. Rozhodl se bolest přehlušit prací, to však znamenalo opustit svou malou dcerku Karen, kterou svěřil do...

Popis

Před dvaceti lety profesor Paul Hermes, uznávaný biolog a expert na filmování zvířat, ztratil při tragické nehodě milovanou manželku. Rozhodl se bolest přehlušit prací, to však znamenalo opustit svou malou dcerku Karen, kterou svěřil do opatrování k tetě, a odjezd na výzkumnou expedici do Afriky, kde už zůstal. Zatímco žil v Keni, z jeho dcery vyrostla uznávaná lékařka, která pracuje pro velkou kliniku v Drážďanech a má za sebou jedno neúspěšné manželství, z něhož jí zůstalo nejen jméno Tillnerová, ale také dcera Anna, jenž zanedlouho oslaví dvanácté narozeniny.

Svou profesi i starost o dceru zvládá dobře, jediným jejím problémem se zdá být její nadřízený, doktor Simon Wagner, který ji podle jejího názoru nebere vážně a chová se k ní značně přezíravě. Karen však netuší, že Simon svým chováním pouze maskuje city, které k ní už dlouho chová. Anna ho však prokoukne, a protože mít tátu by bylo fajn, bez okolků pozve Simona na oslavu svých narozenin. Ten přijme, kupodivu však nezůstane jediným překvapivým hostem, který se na oslavu dostaví. Když totiž Karen po jednom zazvonění otevře dveře, objeví před nimi svého otce Paula, který se po letech vrátil z Afriky.

Není divu, že otce přivítá poněkud chladně a je poněkud skeptická k jeho tvrzení, že se vrátil, aby urovnal jejich vztah. Netuší, že je otec těžce nemocný a to je možná důvod, proč znovu hledá svou rodinu. Anna je však nečekaně nalezeným dědečkem nadšená. Je totiž nejen světa znalý a skvělý vypravěč, ale také jí dokáže poradit, jak udělat dojem na chlapce, který se jí líbí ve škole. Rozhodne se mu na oplátku lstí a úskokem pomoci usmířit maminku, jenže ne vždy její snahy dopadnou podle očekávání. Karen totiž odolává všem neobratným pokusům ať už ze strany své dcery nebo otce.

Stejně tak odolává i pokusům zamilovaného Simona, který se jí snaží dát najevo své city a získat si její náklonnost. Zdá se, že Anna bude mít plné ruce práce, aby dala mámu dohromady s těmi dvěma muži, kteří nečekaně vstoupili do jejich zaběhnutého života. Kupodivu je to však otcova nemoc, která se možná stane klíčem k řešení složité situace.