Mortal Kombat
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, sci-fi, fantasy
Délka:
110 min
Země:
USA/Australie, 2021
Akční fantasy snímek Mortal Kombat plný bojového umění je natočen na motivy stejnojmenné počítačové hry z devadesátek a zároveň rebootem ne příliš úspěšné filmové série. Snímek je režijním debutem Simona McQuoida.Bojovník MMA Cole Young (Lewis...

Popis

Akční fantasy snímek Mortal Kombat plný bojového umění je natočen na motivy stejnojmenné počítačové hry z devadesátek a zároveň rebootem ne příliš úspěšné filmové série. Snímek je režijním debutem Simona McQuoida.

Bojovník MMA Cole Young (Lewis Tan) je zvyklý se doslova rvát o své živobytí. Neví ale nic o dračím tetování, se kterým se narodil, o svém dědictví ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung (Chin Han) vyslal svého nejlepšího bojovníka, Sub-Zera (Joe Taslim), aby Colea chytil. Ve strachu o svou rodinu Cole přijme radu velitele speciálních jednotek Jaxe (Mehcad Brooks), dalšího nositele vytetovaného draka, a vydává se hledat Sonyu Blade (Jessica McNamee). Díky tomu se dostane do chrámu Lorda Raidena (Tadanobu Asano), ochránce Země, který duším s dračí značkou poskytuje útočiště. Cole zde trénuje se zkušenými bojovníky Liu Kangem (Ludi Lin), Kungem Lao (Max Huang) a zbloudilým žoldákem Kanem (Josh Lawson) a připravuje se na největší zápas světových nejlepších bojovníků s nepřáteli z Vnějšího světa. V sázce totiž je osud celého vesmíru. Dokáže Cole odemknout svou niternou sílu arcanu, aby zachránil svou rodinu a zastavil vnější svět jednou provždy?