Modrý tygr
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný
Délka:
80 min
Motto:
Film pro děti, jejich rodiče a tygry
Země:
Česká Republika/Německo/Slovensko, 2011
V malé botanické zahradě uprostřed hlučného bujícího města, žije devítiletá Johanka a jejímatka u pana Kytky, nevrlého a věčně rozmrzelého zahradníka. Johanka je neposednáa velmi upřímná holčička, která ráda trošku lže. Do domu vedle botanické...

Popis

V malé botanické zahradě uprostřed hlučného bujícího města, žije devítiletá Johanka a jejímatka u pana Kytky, nevrlého a věčně rozmrzelého zahradníka. Johanka je neposednáa velmi upřímná holčička, která ráda trošku lže. Do domu vedle botanické zahrady senastěhuje Institut pro výzkum genetiky, jehož ředitelem je úspěšný bratr pana Kytky.Johanka se rychle spřátelí s jeho synem Matyášem.

Ředitel Institutu společně sezkorumpovaným starostou města zosnují plány na zničení zahrady a obsazení jejíhopozemku. Až se jednoho dne objeví Modrý tygr. Velká záhadná událost. Média z nějudělají legendu, připisují mu zločiny a také nalezené obří stopy. Každý po něm pátráa snaží se na tom vydělat.

Modrý tygr ale najde útočiště v botanické zahradě a Johankas Matyášem se o něj tajně starají. Modrý tygr umí dělat zázraky. Zahrada překrásněvykvete a najednou se lidé začnou zajímat, proč má být taková krása zničena. Starosta aleModrého tygra objeví a ukradne. Ale může být ukradena legenda? Nebo je jako prokletýdrahokam, který nemůže nikdo mít?