Film Modelky s.r.o. vypráví příběh dvou konkurenčních modelingových agentur, které vedou někdejší dvě kamarádky (Regina Rázlová a Evelyna Steimarová), ale už 40 let nesmiřitelné rivalky, ikony českého módního světa. V roce 1967 se obě zúčastnily...

Popis

Film Modelky s.r.o. vypráví příběh dvou konkurenčních modelingových agentur, které vedou někdejší dvě kamarádky (Regina Rázlová a Evelyna Steimarová), ale už 40 let nesmiřitelné rivalky, ikony českého módního světa. V roce 1967 se obě zúčastnily soutěže Miss Československo, a protože (samozřejmě) vyhrála jen jedna, ta druhá prohru neunesla a od té doby si dvě dnes už letité dámy vjíždějí do vlasů, dělají si naschvály, sabotují si módní přehlídky, pomlouvají se.

A předhánějí se, která objeví další Evu Herzigovou, aby mohla na tu druhou jejím prostřednictvím ze zahraničních módních mol udělat pořádně dlouhý nos. Když se pak na scéně objeví tvář mladičké Martiny (Nicola Votavová), jež všem svou krásou doslova vyrazí dech, svedou boj o to, která z nich ji uloví do své stáje. Která vyhraje? A prohloubí se tím jejich rivalita, nebo ty dvě znesvářené „babičky" konečně zakopou válečnou sekyru a obnoví své přátelství?