Minecraft film
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, akční, fantasy
Země:
USA/Švédsko, 2025
Snímek Minecraft film od Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures s Jasonem Momoou a Jackem Blackem v hlavních rolích je vůbec první hranou adaptací Minecraftu, nejprodávanější videohry všech dob, promítanou na velkém plátně.Ve filmu dále hrají...

Popis

Snímek Minecraft film od Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures s Jasonem Momoou a Jackem Blackem v hlavních rolích je vůbec první hranou adaptací Minecraftu, nejprodávanější videohry všech dob, promítanou na velkém plátně.

Ve filmu dále hrají Emma Myers (Wednesday), na Oscara nominovaná Danielle Brooks, Sebastian Eugene Hansen s Jennifer Coolidge a Kate McKinnon. Režie se ujal Jared Hess podle scénáře Allison Schroeder a Petera Solletta.Vítejte ve světě zvaném Minecraft, kde je vaše schopnost tvořit a vyrábět klíčem k přežití! Nesourodá banda čtyř přátel, mezi které patří Garret Garrison přezdívaný Popelář (Momoa), Henry (Hansen), Natalie (Myers) a Dawn (Brooks), se potýká s všednodenními problémy, když tu je to zčistajasna protáhne záhadným portálem do Nadsvěta: bizarní, krychloidní a zázračné říše, která žije z ryzí představivosti. Aby se parta dostala domů, bude muset pochopit pravidla nového světa (a uchránit ho před rušivými elementy, mezi které patří Vepříci a Zombíci) a podniknout magickou pouť ve společnosti nečekaného experta na craftování, Steva (Black). Hravé dobrodružství přinutí všech pět přátel projevit kuráž a předvést jedinečné tvůrčí schopnosti… což je i to, co by jim mělo pomoci uspět i ve skutečném světě.