Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky...

Popis

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás.

Mikuláš o filmu
Vždycky, když jsem přinesl ze školy nešťastnou kouli z mluvnice, jsem říkal mamince, že když budu pořádně zlobit, jednou o mně natočí film, a ten bude senzační, ale maminka se většinou rozplakala a tatínek výhružně složil noviny, ale to nevadí, já je mám rád i tak, asi víc, než kluky ze školy, se kterými je fakt děsná legrace, nevím, jestli jsem vám o nich už povídal. Hodně kamarádím s Vendelínem, který pořád jí, a do třídy s námi chodí i Kryšpín, který chce být závodním cyklistou, a Viktorín, ten zas chce na plácku hrát i dělat rozhodčího zároveň, ale to nejde, uznejte, a Albín, který je hrozně silný, ale taky Celestýn, to je mazánek paní učitelky, člověk mu nemůže dát ani pěstí do nosu, jelikož nosí brýle. A až bude ten film v kinech, budou na mě doma pyšní a nebudou už mi nic zakazovat, až něco provedu, což je vždy nespravedlivé, a Marie-Hedvika si vezme mě a ne Eliáše, jelikož já budu slavný, kdežto Eliáš je blbeček.