Velkolepě pojatá pohádka MICIMUTR vypráví příběh princezny Karolíny (Marika Šoposká), která má již brzy posloužit jako svačina tříhlavému drakovi. Princům, kteří by Karolínu před smutným osudem měli zachránit, se ale do boje s drakem zrovna...

Popis

Velkolepě pojatá pohádka MICIMUTR vypráví příběh princezny Karolíny (Marika Šoposká), která má již brzy posloužit jako svačina tříhlavému drakovi. Princům, kteří by Karolínu před smutným osudem měli zachránit, se ale do boje s drakem zrovna nechce.

Jediný člověk z celého království se odváží přijít k dračí sluji, kde čeká připoutaná Karolína, a pustit se do předem ztraceného boje. Je to mladý loutkář Vítek (Ondřej Novák), který už dlouho, tajně - a naprosto beznadějně - princeznu miluje. Když je nejhůř, dostane se mu nečekané pomoci od kouzelnice se záhadným jménem Micimutr (Libuše Šafránková). Ta záchranu princezny ovšem podmíní velice přísným a nepřekročitelným požadavkem. Pokud jej Vítek nesplní, pokud poruší svůj slib mlčení, bude jeho milovaná princezna Karolína okamžitě vydána drakovi – protože, jak říká Micimutr, dobré skutky se přece nedělají s vyhlídkou na odměnu.

Hvězdně obsazenou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud sami dokážeme udělat ten rozhodující první krok, napsala přední česká autorka Irena Dousková.

Kromě Libuše Šafránkové jako kouzelnici Micimutr uvidíte Jiřího Bartošku a Jaroslavu Kretschmerovou v rolích královského páru, Vojtěcha Dyka jako zákeřného prince nebo Martina Dejdara v roli dvorního kuchaře. A chybět nemůže ani dechberoucí tříhlavý drak.