Nouzové volání: těžká nehoda na dálnici. Jde o čelní srážku nákladního automobilu s osobním vozem. Jeden z řidičů je s těžkými zraněními uvězněn ve vraku. Z nákladního prostoru unikají nebezpečné látky. Hrozí exploze. Jde doslova a do písmene o...

Popis

Nouzové volání: těžká nehoda na dálnici. Jde o čelní srážku nákladního automobilu s osobním vozem. Jeden z řidičů je s těžkými zraněními uvězněn ve vraku. Z nákladního prostoru unikají nebezpečné látky. Hrozí exploze. Jde doslova a do písmene o sekundy. Doktorka Kollmann (Anja Freese), Ralf Staller (Wolfgang Krewe) a pilotka Biggi Schwerin (Sabine Petzl) letí společně na místo nehody. Po změně směn přichází další nebezpečně vypadající případ. Vedoucí týmu Ebelsieder (Axel Pape) tentokrát posílá do akce A tým. Dva muži a těhotná žena se plachtí po Chiemsee, když se v kajutě objeví oheň. Ten se rychle šíří po celé lodi. U ženy náhle propuknou porodní bolesti. Další práce pro záchranný tým.

Pilot Thomas Wächter (Manfred Stücklschwaiger), doktor Michael Lüdwitz (Rainer Grenkowitz) a nový záchranář míří okamžitě na místo. Pro Petera Bergera to je první zásah. Lüdwitz musí těhotnou ženu co nejrychleji dostat mimo nebezpečí. Berger se nechá spustit na laně, zachytne se však za stěžeň. Hrozí zřícení helikoptéry. Dva úředníci BKA Jan Edgar (Pierre Frankh) a Helmut Rosen (Michael Schiller) doprovází konvoj s gangsterem jménem Kaminsky (Hans Peter Hallwachs) před soud, aby tam svědčil jako korunní svědek proti mafiánskému bosovi jménem Del la Ribiola. (Leon Askin). Transporta je však přepadena a dochází k přestřelce. Korunní svědek je těžce raněn a zůstává bezvládně ležet. Případ pro Medicopter. Bude to opravdu tak jednoduché? Nakonec se Dr. Lüdwitzemu podaří zraněného dostat z centra palby. Mafiáni se však nevzdávají ani ve vzduchu. Náhle se objeví druhý vrtulník, který záchranáře nepřestává pronásledovat a ostřelovat.