Mazalové
Typ:
seriál
Žánr:
komedie, rodinný
Délka:
28 min
Motto:
Komediální seriál o nelehkém soužití hradních strašidel s příšernou rodinou Mazalů.
Země:
Česká Republika, 2014
Mazalové jsou rodinný komediální seriál, který nás zavede na starobylý hrad Oreb, kde si spokojeně žije nevelká skupinka kouzelných bytostí. Jejich klid je zásadně narušen příchodem nových majitelů hradu. Od této chvíle musí strašidla čelit...

Popis

Mazalové jsou rodinný komediální seriál, který nás zavede na starobylý hrad Oreb, kde si spokojeně žije nevelká skupinka kouzelných bytostí. Jejich klid je zásadně narušen příchodem nových majitelů hradu. Od této chvíle musí strašidla čelit nesnesitelné zbohatlické rodině Mazalů (a jejich prostřednictvím všemožným nástrahám dnešního světa), což se ukáže jako úkol téměř přesahující veškeré jejich schopnosti, včetně těch kouzelných.

Příběhy jsou vystavěné na vtipné situaci, zápletce a dialogu. Jednotlivé díly vyprávějí o příchodu Mazalů na hrad, o neuvážené koupi, která se uskuteční dřív, než Mazalové zjistí, že hrad je plný strašidel, o neúspěšných pokusech strašidla z hradu vystrnadit, o děsných plánech Mazalů jak využít hrad a jeho původní obyvatele, když už se jich nejde zbavit normální cestou, o plese upírů, který se na hradě pravidelně koná a nic tomu nedokáže zabránit, o cestě časem do doby Rudolfa II., které se nedobrovolně zúčastní i noví majitelé hradu, a například také o dlouho připravovaném sympóziu strašidel, ke kterému dojde v závěru seriálu.

Hlavní postavy seriálu jsou důstojná bílá paní Albína (která by vypadala na třicet, kdyby jí nebylo tři sta), ne zrovna nejstatečnější rytíř Theobald (občas ztrácí hlavu a to nejen obrazně), poněkud zbrklý alchymista Balone (kdysi omylem vypil lektvar nesmrtelnosti a dodnes ho to mrzí), vystrašený vodník Dušička (neustále prožívá nejstrašnější den svého života, což je ovšem s Mazaly zcela na místě) a kouzelné zrcadlo Leopold (je vševědoucí a všem tím občas leze na nervy).

Rodinu Mazalů tvoří vychytralý Hugo Mazal, jeho ctižádostivá žena Růžena a dvě zvlášť nesnesitelné děti: Hugo Mazal Junior – malý rozmazlený kluk, který si myslí, že si může dovolit cokoli, a starší dcera Pavlínka, která se neohlíží na nikoho a na nic a podléhá neustále novým trendům – zjevně se hledá, ale bohužel se nikdy nenajde.