May se vrací domů
Typ:
film
Žánr:
komedie, drama
Délka:
99 min
Země:
USA/Jordán, 2013
Zdá se, že má May Brennanová všechno, co si jen může přát – je inteligentní, úžasná, za svou nedávno vydanou knihu sklízí úspěch a brzy se má provdat za milovaného snoubence Ziada, uznávaného newyorského vzdělance. Ovšem záhy po Mayině návratu do...

Popis

Zdá se, že má May Brennanová všechno, co si jen může přát – je inteligentní, úžasná, za svou nedávno vydanou knihu sklízí úspěch a brzy se má provdat za milovaného snoubence Ziada, uznávaného newyorského vzdělance. Ovšem záhy po Mayině návratu do rodného města Ammánu v Jordánsku, kde se má konat svatba, se ve spisovatelčině zdánlivě perfektním životě začne objevovat povážlivá trhlina. Mayina tvrdohlavá matka Nadine, která konvertovala ke křesťanství, odmítá dát dceřině sňatku s muslimem Ziadem požehnání – a myslí to natolik vážně, že se dokonce odmítne zúčastnit obřadu. Z Mayiných sester Daliy a Yasmine se opět stávají vzdorující puberťačky. A její odcizený otec Edward, který se znovu oženil, se s ní nemotorně pokouší znovu sblížit.

Tváří v tvář nezhojeným ranám z dávno rozvráceného manželství svých rodičů, v kombinaci s nevyhnutelným střetem starosvětských a moderních hodnot, si je May nucena položit otázku, jakým směrem se její život vlastně ubírá. Její kdysi tak pečlivě strukturovaný svět se nyní začíná rozpadat pod tíhou vlastních skrytých pravd.