Příběh sleduje osudy tří mladíků, kteří se budou brzy muset rozhodnout, co dál s životem. První "Básník", začínající autor uveřejní svou první báseň, zatímco sportovní kariéra druhého "Reprezentant", reprezentačního stolního...

Popis

Příběh sleduje osudy tří mladíků, kteří se budou brzy muset rozhodnout, co dál s životem. První "Básník", začínající autor uveřejní svou první báseň, zatímco sportovní kariéra druhého "Reprezentant", reprezentačního stolního tenisty, je narušena reparátem z matematiky. Poseldní "Bíbr Grizzly" je tramp zvyklý spíše na samotu, přesto se začne věnovat pionýrskému oddílu... Film je znám i pod názvem : "Když něco končí, tak něco začíná" nebo "Za školou je maturita".

K filmu měla být uvedena povídka "Pytagorejci". Ve fázi dvoupásu byla povídka při schvalování shledána přiliš dlouhou a také se svým výrazně groteskním pojetím údajně nehodila k ostatním třem. Bylo rozhodnuto, že bude zařazena do dalších povídek s názvem "Profesoři za školou". Nakonec nebyla do distribuce uvedena a filmové materiály jsou považovány za ztracené. V NFA se nacházejí pouze fotografie z této povídky.