Film je založený na skutečných událostech. Snaží se chronologicky zaznamenat peripetie vedoucí k masakru na den sv. Valentýna. Do historie se zapsal jako den krvavé gangsterské řežby, jež do té doby neměla obdoby. Snímek postupně představuje...

Popis

Film je založený na skutečných událostech. Snaží se chronologicky zaznamenat peripetie vedoucí k masakru na den sv. Valentýna. Do historie se zapsal jako den krvavé gangsterské řežby, jež do té doby neměla obdoby. Snímek postupně představuje všechny osoby, které byly do událostí zapojeny, a společenské souvislosti.

Po uzákonění prohibice v roce 1920 získalo podsvětí na síle a zločinecké gangy začaly vydělávat velké peníze na obchodu s alkoholem. Jak rostla jejich moc, přiostřoval i konkurenční boj. Vedl k mnoha otevřeným válkám mezi mafiánskými bandami, jež střídala období smíru, uzavírání koalicí a snah rozdělit si teritoria. S každým novým možným ziskem ale propukají nové a nové boje.

V roce 1929 gangy v Chicagu provozují 21 207 nelegálních barů a jejích hrubý příjem přesahuje 357 milionů dolarů. Během devíti let bylo zavražděno přes šest set gangsterů. Korupce se vine od starostovy kanceláře až do lokálů v nejzapadlejších uličkách. Na začátku roku 1929 stojí Al Capone, vůdce nejmocnějšího gangu, před složitou otázkou. Jeho největší konkurent Bugs Moran neustále rozšiřuje svoje impérium. Moranovi zabijáci, zejména pološílený Peter Gusenberg (hraje ho ve své době velmi slavný George Segal) a jeho bratr Frank, napadají podniky pod Caponeho správou a chtějí od provozovatelů výpalné a pozici výhradních dodavatelů alkoholu. Capone váhá, nechce se pouštět do otevřeného konfliktu. Nejprve naslouchá hlasům kompliců, kteří navrhují dohodu. Proti nim ale ostře vystoupí Caponeho oblíbený pobočník Jack McGurn a žádá Moranovu hlavu.