Maradona režie Kusturica
Typ:
film
Žánr:
sportovní, dokumentární
Délka:
90 min
Motto:
Kusturica bere diváky na bouřlivou jízdu životním příběhem fotbalového boha Maradony.
Země:
Španělsko/Francie, 2008
Maradona tak, jak ho vidí režisér Emir Kusturica. Revolucionář, fotbalista, muž, bůh, drogově závislý.... ale hlavně legenda. Dokumentární snímek, který je doprovázen hudbou Manu Chao a Sex Pistols, nám ukazuje příběh fotbalové legendy, šampióna,...

Popis

Maradona tak, jak ho vidí režisér Emir Kusturica. Revolucionář, fotbalista, muž, bůh, drogově závislý.... ale hlavně legenda. Dokumentární snímek, který je doprovázen hudbou Manu Chao a Sex Pistols, nám ukazuje příběh fotbalové legendy, šampióna, atleta, který dokázal dosáhnout světové slávy. Musel toho v životě hodně překonat, aby se z něj stala žijící legenda. Maradona postupně odhaluje nové, dosud nezveřejněné skutečnosti ze svého soukromí.

Návštěva míst, která znamenají pro Maradonu nejvíce nám nabízí unikátní pohled na fotbalovou hvězdu a konverzace s lidmi, kteří jsou Maradonovi nejblíže nám ukazuje jeho pestrou osobnost.

Kusturica ve svém snímku hodnotí Maradonu nejen jako skvělého legendárního hráče ale také jako muže s politickým pohledem na svět.