Mapa lidského srdce
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický
Délka:
109 min
Motto:
Dobrodružný příběh vášně a zklamání. Když pravá láska nezná hranic.
Země:
Francie/Kanada/Australie/Velká Británie, 1992
Neuvěřitelný příběh lásky eskymáckého mladíka Avika, který překlenul léta, oceány i nebezpečí 2. světové války, aby našel svou dětskou lásku, míšenku Albertine. Nakonec ale zjistí, že jejich kultury jsou příliš odlišné na to, aby spolu mohli...

Popis

Neuvěřitelný příběh lásky eskymáckého mladíka Avika, který překlenul léta, oceány i nebezpečí 2. světové války, aby našel svou dětskou lásku, míšenku Albertine. Nakonec ale zjistí, že jejich kultury jsou příliš odlišné na to, aby spolu mohli být.

Opravdový cit nezlomí ani čas, ani vzdálenost, ani válečná vřava. V roce 1931 přistane v Arktidě pilot, který má zmapovat neprobádaná území. Zpět do civilizace s sebou vezme malého Eskymáckého chlapce Avika nemocného tuberkulózou. V domě katolických pěstounů, kde vyrůstá, chlapec vyzdraví. Tam se také setká s míšenkou Albertine a zamiluje se do ní. Ani po návratu na rodnou Arktidu nemůže na Albertine zapomenout. Po letech se náhodně setká s pilotem, díky kterému se s Albertine vůbec poznali, a pošle po něm své lásce vzkaz. Připojí se k pilotům, kteří ve 2. světové válce bojovali proti Hittlerovi a stále Albertine hledá. Zjišťuje však, že překážky, které ohrožují jeho přátelské i milenecké vztahy, jsou větší, než si byl vůbec kdy ochotný připustit.