Manhattan
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
55 min
Motto:
13x55min.
Země:
USA, 2014
Seriál, který sleduje osudy žen a mužů pracujících na projektu Manhattan. Cílem projektu je postavit atomovou bombu, dřív, než nepřátelská Třetí říše a ukončit tak Druhou světovou válku bez rozsáhlých škod a ztrát na životech. Právě tato snaha se...

Popis

Seriál, který sleduje osudy žen a mužů pracujících na projektu Manhattan. Cílem projektu je postavit atomovou bombu, dřív, než nepřátelská Třetí říše a ukončit tak Druhou světovou válku bez rozsáhlých škod a ztrát na životech. Právě tato snaha se zapíše do historie vědy a techniky.

Kdesi v prašných horách Los Almos, ve státě Mexiko, na vojenské základně Nikde, pracují dva týmy na odlišných návrzích atomové bomby. Jednomu týmu velí chytrý, přitažlivý, trošku namyšlený Reed Akley (David Harbour), který si vynucuje poslušnost a strojově přesnou práci od všech svých podřízených.

Jeho soupeřem je Frank Winter (John Benjamin Hickey), prudký, hrubý vědec, který spolupracuje s menším týmem nejrozmanitějších lidí, odlišujících se pohlavím, vzhledem a původem.

Výzkumníci žijí na základně i se svými rodinami, které je v jejich práci podporují. Ale neodvratně tu vzniká síť tajemství a lží, které postupně zasáhnou do jejich životů.