Film „Muž z oceli“, produkovaný společnostmi Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures a režírovaný Zackem Snyderem („300“, „Strážci – Watchmen“), divákům nabídne Henryho Cavilla („Válka bohů“, TV seriál „Tudorovci“) v roli Clarka Kenta /...

Popis

Film „Muž z oceli“, produkovaný společnostmi Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures a režírovaný Zackem Snyderem („300“, „Strážci – Watchmen“), divákům nabídne Henryho Cavilla („Válka bohů“, TV seriál „Tudorovci“) v roli Clarka Kenta / Supermana. Ve filmu dále hrají trojnásobná držitelka nominace na Oskara Amy Adams („Fighter“) roli novinářky z Daily Planet jménem Loins Lane, nebo na Oskara nominovaný Laurence Fishburne („Tina Turner“) jako její šéfredaktor. Adoptivní rodiče hlavní hrdinky, Marthu a Jonathana Kentovy, ztvárnili držitelka nominace na Oskara Diane Lane („Nevěrná“) a držitel Oskara Kevin Costner („Tanec s vlky“).

Protivníky superhrdiny jsou dva přeživší Kryptoňané, zločinný Generál Zod, ztvárněný držitelem nominace na Oskara Michaelem Shannonem („Nouzový východ“), a Faora, Zodova zlá partnerka, představovaná Antje Traue. Ze Supermanovy rodné planety Krypton dále pocházejí i jeho matka Lara Lor-Van, kterou hraje Ayelet Zurer („Andělé a démoni“), a jeho otec Jor-El, ztvárněný držitelem Oskara Russellem Crowem („Gladiátor“). V dalších rolích se ve filmů objeví též Harry Lemix v roli amerického generála Swanwicka, Christopher Meloni v roli plukovníka Hardyho, a Richard Schiff v roli doktora Emila Hamiltona.

Producenty filmu „Muž z oceli“ jsou Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas a Deborah Snyder. Autorem námětu podle komiksů publikovaných nakladatelstvím DC Comics je David Goyer a Christopher Nolan, scénář napsal David Nolan. Supermana vytvořili Jerry Siegel a Joe Shuster. Thomas Tull, Llloyd Phillips a Jon Peters jsou výkonnými producenty. Součástí Snyderova kreativního týmu je kameraman Amir Mokri („Transformers 3“), autor scény Alex McDowell („Strážci – Watchmen“), autor střihu David Brenner („Piráti z Karibiku – Na vlnách podivna“), autor kostýmů a několikanásobný držitel Oskara za kostýmy James Acheson („Restoration“, filmy o Spidermanovi) a autor kostýmů Michael Wilkinson („Twilight sága: Rozbřesk – 1. část a 2. část“, „Watchmen – Strážci“, „300“).