Z balkónu baziliky svatého Petra zazní slavnostní Habemus papam! a statisícový dav věřících netrpělivě očekává nového papeže. Ale balkón zůstává prázdný. Právě zvolený papež se odmítá ujmout funkce. V této situaci najde Vatikán jediné možné...

Popis

Z balkónu baziliky svatého Petra zazní slavnostní Habemus papam! a statisícový dav věřících netrpělivě očekává nového papeže. Ale balkón zůstává prázdný. Právě zvolený papež se odmítá ujmout funkce. V této situaci najde Vatikán jediné možné řešení. Povolá uznávaného psychiatra, aby vyřešil neobvyklou situaci.

Citlivý snímek je založen na slovním humoru a inteligentních dialozích. Nabízí nevšední pohled do zákulisí papežské volby, která se odehrává v atraktivních prostorách suverénního městského státu ukrytého za zdmi uvnitř Říma.

Svěží komedii režíroval přední italský herec a režisér Nanni Moretti, jenž se zde také spolupodílel na scénáři a vytvořil roli psychoanalytika. V hlavní roli nejistého a nedůvěřivého papeže exceluje Michel Piccoli a v postavě tiskového mluvčího Vatikánu se představí jedinečný Jerzy Stuhr.

Snímek Máme papeže! byl slavnostně uveden v rámci hlavní soutěže prestižního MFF v Cannes 2011, kde byl nadšeně přijat publikem a ve stejném roce si odnesl italskou cenu Zlatý glóbus v kategorii nejlepší film.