Made in Hungária
Typ:
film
Žánr:
komedie, životopisný, romantický, hudební, muzikál
Délka:
108 min
Země:
Maďarsko, 2009
Romantická muzikálová komedie se odehrává v polovině 60. let, kdy se rodiče Miklóse Fenyöa vracejí do komunistického Maďarska - v době, kdy se naopak všichni snaží utéct na Západ. Po několika letech emigrace, kdy se v USA snažili naplnit americký...

Popis

Romantická muzikálová komedie se odehrává v polovině 60. let, kdy se rodiče Miklóse Fenyöa vracejí do komunistického Maďarska - v době, kdy se naopak všichni snaží utéct na Západ. Po několika letech emigrace, kdy se v USA snažili naplnit americký sen, jsou tedy zpátky v Budapešti a osmnáctiletý napomádovaný světák Miki, který zpívá, hraje na kytaru a zbožňuje Jerryho Lee Lewise, si sebou přivezl kufr plný amerických gramofonových desek.

Chce se stát hvězdou, a když se setká s kamarády z dětství, snaží se jim předat to, co za oceánem pochytil o rokenrolu. Jenže právě tahle hudba pije krev komunistickým papalášům i jejich přisluhovačům, a mladičký rebelant v havajské košili a s americkým přízvukem záhy pocítí na vlastní kůži, co znamená žít v nesvobodě. Má jedinou možnost jak se prosadit - přihlásí se do soutěže mladých talentů, aby všem dokázal, že má ve staronové vlasti své místo. I své někdejší lásce, která si našla jiného.

Filmová muzikálová romance, kterou režíroval Gergely Fonyó, vychází z divadelního představení, jež svými začátky inspiroval maďarský rocker Miklós Fenyö. Na plátně ho ztělesňuje Tamás Szabó Kimmel.