Ruská učitelka klavíru Irina dostane nového studenta, klavírního génia Maneka z Bengálska. Oba žijí v Británii jako přistěhovalci a rychle k sobě přilnou. Když však podnikání Manekovy matky zkrachuje, chlapec se musí rozhodnout, co dál.Sushila...

Popis

Ruská učitelka klavíru Irina dostane nového studenta, klavírního génia Maneka z Bengálska. Oba žijí v Británii jako přistěhovalci a rychle k sobě přilnou. Když však podnikání Manekovy matky zkrachuje, chlapec se musí rozhodnout, co dál.

Sushila Senová, která pochází z Bengálska, přesídlí po rozchodu s manželem společně se svým synem Manekem z Indie do Londýna. Zde však přežívá jen ze dne na den. Manekova učitelka pošle hudebně nadaného chlapce k renomované lektorce klavíru Irině Sousatzké, která se do Londýna přistěhovala z Ruska a proslula svými výjimečnými učitelskými kvalitami. Irina k Manekovi hluboce přilne a kromě hodin klavíru mu uděluje také cenné rady do života. To se však stane zdrojem jejich neshod, protože Manek odmítá, aby mu kdokoli řídil život. I přesto k ní však i nadále dochází. Jenže Sushila, která si vydělává pečením a prodejem indické kuchyně, přijde o významného zákazníka poté, co se v jednom kousku pečiva najde její vlas. Aby Manek své matce pomohl, zvažuje pod tíhou nastalé situace, zda si nezačne vydělávat jako klavírní virtuos. Irina je však zásadně proti. Chce Maneka uchránit před ukvapeným rozhodnutím koncertovat, díky němuž by, stejně jako kdysi ona, mohl získat neblahé zkušenosti. Zastává totiž názor, že by žádný student neměl s vystupováním začít dřív, než bude opravdu připraven. Nicméně Manek, kterého podporuje dotěrný hudební agent, na Irininy rady nedbá a přijme místo v londýnském symfonickém orchestru.