Machete
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, kriminální
Délka:
105 min
Motto:
Dostal nabídku, která se neodmítá...
Země:
USA, 2010
Vypadal jako docela obyčejný dělník z ulice a byl ideálním kandidátem k tomu, aby na něj hodili vraždu. Ale ukázalo se, že je to Machete (Steven Seagal) nechal v pustině polomrtvého, se mu podaří přežít a uprchne do Texasu, kde touží zmizet a...

Popis

Vypadal jako docela obyčejný dělník z ulice a byl ideálním kandidátem k tomu, aby na něj hodili vraždu. Ale ukázalo se, že je to Machete (Steven Seagal) nechal v pustině polomrtvého, se mu podaří přežít a uprchne do Texasu, kde touží zmizet a uniknout své minulosti. Narazí tu ale na hustou síť korupce a podvodů, na jejímž konci se nachází zastřelený senátor (Robert de Niro) a Machete coby člověk, obviněný z jeho vraždy.

Machete se vydává očistit své jméno a odhalit zákeřné a rozsáhlé spiknutí. V cestě mu ale stojí Booth (Jeff Fahey) – nemilosrdný podnikatel, který má na své výplatní listině slušnou zásobu zabijáků, Von (Don Johnson) – šílený strážce hranice, který velí menší armádě, a Santana Rivera (Jessica Alba) – překrásná imigrační úřednice, která neví, zda se má řídit zákonem či srdcem.

Na pomoc Machetemu přicházejí Luz (Michelle Rodriguez) – sexy řidička pojízdného občerstvení, která má duši rebela a srdce revolucionářky, a padre (Cheech Marin) – kněz, který umí dobře žehnat, ale ještě lépe střílet.

Macheteho cesta plná výstřelů, krve a zlomených srdcí nakonec vede zpátky k Torrezovi, aby se společně střetli ve velkolepém souboji, na jehož konci možná čeká pomsta a spasení.