Láska mezi zloději
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, romantický, tv film
Délka:
100 min
Země:
USA, 1987
Postarší, dobře situovaná a navenek dokonale usedlá dáma se po boku neznámého zhýralého cizince s neprůhlednými úmysly ocitá v nebezpečí, protože se odváží provést loupež klenotů, aby zachránila život uneseného snoubence. Neprůstřelně elegantní...

Popis

Postarší, dobře situovaná a navenek dokonale usedlá dáma se po boku neznámého zhýralého cizince s neprůhlednými úmysly ocitá v nebezpečí, protože se odváží provést loupež klenotů, aby zachránila život uneseného snoubence. Neprůstřelně elegantní hrdinka ovšem v akci nakonec osvědčí nečekanou odvahu, důvtip i pružnost.

V roce 1987 se v romantickém thrilleru režiséra Rogera Younga nečekaně vrátila ke svým divákům Audrey Hepburnová. Pro legendární herečku, která byla ozdobou klasických romantických komedií Sabrina či Prázdniny v Římě a která se v 80. letech už prakticky vzdala práce pro film, Youngův snímek představoval její vůbec první spolupráci s televizí.

Režisér i sama Hepburnová nejspíš doufali, že se jim podaří navázat na žánrově obdobně laděnou Šarádu Stanleyho Donena, v níž herečka v roce 1963 vytvořila jedinečnou partnerskou kombinaci se stárnoucím Carym Grantem. To se však tak úplně nepodařilo - nejen proto, že Robert Wagner není Grant, ale i proto, že autoři nedokázali vzdorovat nevýraznosti zápletky a televiznímu vypravěčskému stylu. Láska mezi zloději se naštěstí nestala úplně posledním titulem filmografie Audrey Hepburnové: v roce 1989 se herečka se stříbrným plátnem rozloučila důstojnějším způsobem coby andělská bytost v romantické komedii Stevena Spielberga Navždy.