Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou dostane od svého kmotra Drosselmeyera (Morgan Freeman) o sváteční oslavě, ji k tomu klíči zavede –...

Popis

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou dostane od svého kmotra Drosselmeyera (Morgan Freeman) o sváteční oslavě, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a kouzelného paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem Filipem (Jayden Fowora-Knight), gangem myší regenty, kteří spravují tři říše: Říši vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí projít čtvrtou říší, kde panuje krutá vládkyně (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii.

Ve filmu hrají Keira Knightley jako Cukrová víla a baletka Misty Copeland. Vánoční film Louskáček a čtyři říše od Studia Disney režíruje Lasse Hallström na motivy klasické pohádky od E. T. A. Hoffmanna.