Středoškolačky Ari a Oona jsou odlišné typy a přesto jsou si podobné. Ari s blonďatými copy pochází z navenek spokojené trendy rodiny jako vystřižené z katalogu na panenky Barbie. Tmavovlasá Oona vyrůstající v uměleckém prostředí se zasekla v...

Popis

Středoškolačky Ari a Oona jsou odlišné typy a přesto jsou si podobné. Ari s blonďatými copy pochází z navenek spokojené trendy rodiny jako vystřižené z katalogu na panenky Barbie. Tmavovlasá Oona vyrůstající v uměleckém prostředí se zasekla v temném berlínském undergroundu osmdesátých let. Mezi cukrově růžovou panenkou a černě oděnou rockerkou však vzniká pevné pouto.

Společné pro obě dívky, řídící se svými pudy a instinkty je schopnost ničit se. Ari nezávazným sexem, Oona morbidními kresbami. Nové přátelství je vyvede z prostředí nefungujících rodin a pomáhá jim zvládnout pokrytectví okolí. Až do okamžiku, kdy dojde k události, která všechno změní.
Komiksové vyprávění, hořké i komické zároveň, je obohaceno animovanými vsuvkami, amatérským videem či hudebními klipy fiktivní expresivní kapely Zvíře (emotivní texty skupiny napsaly pro film samy scenáristky).

Německá debutující scenáristka a režisérka Ziska Riemann publikuje od roku 1997 vlastní komiksy a vytvořila i komiksový internetový časopis. Natočila několik krátkých filmů, píše povídky, scénáře a vydala sólové album.