Emigrant z Evropy Humbert Humbert je po příjezdu do města Ramsdale v New Hampshiru tak očarován, že vymyslí ďábelský plán. Ožení se z Charlottou Haze, aby tak mohl navždy být nablízku své lásce, Charlottině předčasně vyspělé dceři! V této hořce...

Popis

Emigrant z Evropy Humbert Humbert je po příjezdu do města Ramsdale v New Hampshiru tak očarován, že vymyslí ďábelský plán. Ožení se z Charlottou Haze, aby tak mohl navždy být nablízku své lásce, Charlottině předčasně vyspělé dceři! V této hořce komické a hluboce jímavé adaptaci románu Vladimíra Nabokova Stanley Kubrick odhaluje téma sexuální posedlosti.

Kubrick z hvězd svého filmu dostal výkony, které patří mezi nejlepší v jejich kariérách, a stvořil film, který byl ve své době proslulý a ani dnes není o nic méně provokativní. James Mason hraje nevyzpytatelného a svedeného Humberta, ženatého s žádostivou Charlotte (Sheley Winters).

Musí soupeřit s všudypřítomným Clarem Quiltym (téměř chameleonský Peter Sellers), když jeho duši polapí bezstarostná dospívající dívka (Sue Lyon) s oním “nádherným, poetickým a melodickým jménem” – Lolita.