Lítost
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický, psychologický
Délka:
104 min
Země:
Anglie, 2009
Mathieu je čtyřicetiletý pařížský architekt. Spolu s manželkou mají vlastní firmu, několik zaměstananců a doufají, že jednoho dne získají prestižní zakázku. Mathieu musí navštívit svou nemocnou matku v nemocnici. V rodném městečku nečekaně...

Popis

Mathieu je čtyřicetiletý pařížský architekt. Spolu s manželkou mají vlastní firmu, několik zaměstananců a doufají, že jednoho dne získají prestižní zakázku. Mathieu musí navštívit svou nemocnou matku v nemocnici. V rodném městečku nečekaně potkává svou první velkou lásku. Možná by zůstalo u tohoto krátkého setkání, kdyby mu Maya odpoledne nezavolala, aby jí navštívil na nedaleké samotě, kde žije se svým manželem a dvěma dětmi. Vášeň a síla jejich lásky je zcela ovládne a hluboce naruší jejich životní rovnováhu. Avšak každý z nich má za sebou jiný život, jiné zkušenosti, ukotvení v současném životě a odvahu a odhodlání znovu začínat.

Režisér Cédric Kahn se vyznává ze svého obdivu k filmu Francoise Truffauta Žena od vedle, kterým se vedle svých vlastních zážitků nechal inspirovat.