Kdysi jen nezáživná školní látka podle osnov, dnes atraktivní televizní téma. Dokumentární cyklus BBC Proč mají někteří lidé rádi chuť čili paprik, které pálí jako oheň? Nebo tak podivných potravin, jako je plesnivý sýr? Proč se člověku ze...

Popis

Kdysi jen nezáživná školní látka podle osnov, dnes atraktivní televizní téma. Dokumentární cyklus BBC Proč mají někteří lidé rádi chuť čili paprik, které pálí jako oheň? Nebo tak podivných potravin, jako je plesnivý sýr? Proč se člověku ze zápachu rozkládajícího se masa zvedá žaludek? Dnes si budeme vyprávět, jakým způsobem nás udržují naživu dva smysly, které spolu úzce souvisejí - čich a chuť. Ukážeme si, jak člověk rád riskuje, když se jedná o jídlo. Lidé jsou ochotni vzít do úst prakticky cokoli. Na druhou stranu nás chuť chrání před otravou jídlem. Budeme se snažit zjistit, proč nám něco úžasně voní... a něco zase považujeme za strašně odporné. Nakonec náš kaskadér na vlastní kůži vyzkouší zřejmě ten nejhorší zápach na světě.