Obchod s bílým masem
Typ:
film
Žánr:
drama, mystery, kriminální
Délka:
176 min
Motto:
Každý den jsou mladé dívky koupeny a prodány.
Země:
USA/Kanada, 2005
Mladou svobodnou matku Helenu svede úspěšný a pohledný muž a ona se s ním vydá z Prahy do Vídně. Mezitím si modelingová agentura v ukrajinském Kyjevě vybere šestnáctiletou Nadju, která se s dalšími vybranými kandidátkami vydává do Spojených...

Popis

Mladou svobodnou matku Helenu svede úspěšný a pohledný muž a ona se s ním vydá z Prahy do Vídně. Mezitím si modelingová agentura v ukrajinském Kyjevě vybere šestnáctiletou Nadju, která se s dalšími vybranými kandidátkami vydává do Spojených států. Dvanáctiletá americká turistka Annie Grayová je ve filipínské Manile unesena přímo před zraky svých rodičů. Všechny se staly obětí mocné mezinárodní sítě obchodníků s bílým masem, kterou řídí Sergej Karpovič. Po třech newyorských úmrtích mladých prostitutek z východní Evropy přesvědčí policejní agentka s ruskými kořeny Kate Morozovová velitele imigrační a celní správy Billa Meehana, aby ji najal. Slíbí mu, že bude bojovat proti tomuto druhu zločinu a že nikdy nebude litovat, že ji angažoval.

Film byl nominován na dva Oscary za nejlepší dámskou roli v TV movie (Mira Sorvino) a nejlepší herec v televizním filmu (Donald Sutherland).