Na břehu malého ostrůvku stojí osamělý maják. Žijí v něm tři lidé - strážce majáku Uwe, jeho žena Hanne a němý přítel Jens. Do klidného a jednotvárného života na majáku vtrhne jednoho dne temperamentní Margot. Na ostrůvek ji vyvrhla voda, když...

Popis

Na břehu malého ostrůvku stojí osamělý maják. Žijí v něm tři lidé - strážce majáku Uwe, jeho žena Hanne a němý přítel Jens. Do klidného a jednotvárného života na majáku vtrhne jednoho dne temperamentní Margot. Na ostrůvek ji vyvrhla voda, když loď, na níž dívka plula za dobrodružstvím a zábavou, ztroskotala.

Uwe brzy podlehne jejímu svůdnému kouzlu a chce s ní odejít z majáku. Před odchodem oznámí svůj úmysl Hanne. K její prosbám zůstává hluchý a nezpozoruje ani, že světla majáku nesvítí. Svědomitá Hanne se pokouší odstranit poruchu, ale ani s Jensenovou pomocí se jí to nepodaří. Jens se snaží přimět Hanne, aby alespoň zachránila svoje manželství. Při zápase, k němuž mezi ním a Hanne došlo, praskne chatrné zábradlí a oba se zřítí. Hanne se zachytí vyčnívajícího trámu, ale Jens beze stopy zmizí v moýské hlubině. Výkřiky hrůzy, zaznívající z majáku, uslyší Uwe. Uvědomí si svou povinnost, opustí Margot a vrací se k majáku, kde v poslední chvíli zachrání Hanne život. Tragické okamžiky osvobodily muže od neblahé vášně a on rád zůstává se svou ženou.