Mladík se vloupá do domu bohatého domácího, který jeho rodinu vystěhoval z bytu. Říká se, že v domě je zlatý poklad, ale zjistí, že dům je místem hrůzy. Hrdinou je třináctiletý chlapec přezdívaný poněkud nelichotivě Fool (blázen či trouba),...

Popis

Mladík se vloupá do domu bohatého domácího, který jeho rodinu vystěhoval z bytu. Říká se, že v domě je zlatý poklad, ale zjistí, že dům je místem hrůzy.

Hrdinou je třináctiletý chlapec přezdívaný poněkud nelichotivě Fool (blázen či trouba), žijící v ghetu na periferii. Nedaří se mu zrovna nejlépe. Nejen, že jeho matka má rakovinu a peníze na operaci, která by ji mohla zachránit, nejsou, ale navíc je celý jejich dům násilně vystěhován a oni se ocitají na ulici.

LeRoy, šestadvacetiletý přítel Foolovy sestry Ruby dostane nápad. Zjistil, kde je ukryt poklad v podobě zlatých mincí a rozhodne je se svým kamarádem Spenserem ukrást, k čemuž potřebují také pomoc Foola. Ten neochotně svolí, protože potřebuje peníze pro svou matku. Ani jeden však netuší, co se skrývá v rozlehlé vile stranou od městské zástavby. Žije tu totiž velmi podivná rodina. Muž, žena a jimi neustále týraná a šikanovaná ustrašená dívka Alice.

Navíc se tu ovšem schovávají podivné bytosti, přebývající v tajných místnostech kdysi nádherného domu. Trojici se podaří vniknout do domu, loupež se však vzápětí změní v pekelnou noční můru. Pán domu se totiž vydává na lov, jehož obětí se mají stát právě oni.Zšeřelý, starobylý tajemný dům se mění v bizarní labyrint místností pokrytých prachem, úzkých chodeb, tajných místností i chodeb, propadel a pastí. A každá z ulovených obětí je vzápětí rozporcována, aby nakrmila podivné podnájemníky.