Dokument je svým způsobem výjimečný. První záběry natočil realizační štáb na podzim roku 1994 a ty poslední 20. ledna 2006, jen několik dnů po otevření nového terminálu na letišti v Ruzyni. Měsíc co měsíc byly postupně do pracovního archivu...

Popis

Dokument je svým způsobem výjimečný. První záběry natočil realizační štáb na podzim roku 1994 a ty poslední 20. ledna 2006, jen několik dnů po otevření nového terminálu na letišti v Ruzyni. Měsíc co měsíc byly postupně do pracovního archivu řazeny nové a nové záběry dokumentující proměnu kdysi ve třicátých letech slavného, v padesátých letech téměř odepsaného, později zcela nedostatečně vybaveného letiště v terminál, který tempem svého rozvoje "šlape na paty" letišti ve Vídni.

Znovu nabírá dech k roli hlavního cílového letiště ve střední Evropě. Terminál z konce devadesátých let, jedno z největších patrových parkovišť v Evropě, rozšířené pojezdové plochy, nejmodernější dostupné technické vybavení, konečně dostavba terminálu sever 2, který rozšířil letiště na deset milionů cestujících ročně - to vše tvoří z letiště Ruzyně jedinečný komplex. Letiště Praha Ruzyně je dnes nejdůležitější vstupní branou pro návštěvníky České republiky. Podle jeho kvality, rozsahu služeb, ale i architektonické nápaditosti je často posuzována úroveň navštívené země. První dojem je totiž nenahraditelný.