Lékařské záhady je nový detektivní seriál o speciální jednotce, jejímž posláním je objasňovat zdánlivě nevysvětlitelné záhady z lékařského prostředí. Drama plné napětí nás přivádí do prostředí specializovaného týmu sídlícího v Marylandu v...

Popis

Lékařské záhady je nový detektivní seriál o speciální jednotce, jejímž posláním je objasňovat zdánlivě nevysvětlitelné záhady z lékařského prostředí. Drama plné napětí nás přivádí do prostředí specializovaného týmu sídlícího v Marylandu v Národním lékařském institutu, odkud vyráží vstříc všem neobjasněným případům. Jeho hlavním posláním není odhalit pachatele rafinovaného zločinu, ale v první řad co nejrychleji identifikovat hrozby a předejít jim. V seriálu vedle Neala McDonougha (doktor Stephen Connor) účinkují Kelli Williams jako patoložka a epidemioložka Natalie Durant, Troy Winbush jako toxikolog Frank Powell, Anna Belknap jako tisková mluvčí Eva Rossi a Christopher Gorham jako doktor Miles McCabe.

Špičkoví odborníci řeší nejsložitější případy na celém světě s cílem lokalizovat a identifikovat původce doposud neznámého fenoménu. V čele týmu stojí neobyčejně nadaný vědec a lékař Stephen Connor. Čerstvě rozvedený otec neřeší jen profesní záležitosti, ale musí se potýkat i s výchovou svého mladého syna. Jeho podivuhodný tým složený ze samých odborníků neřeší pouze záhady, ale v první řadě zachraňuje lidské životy.

V první epizodě seriálu je doktor Connor i se svým týmem povolán do New Yorku, kde za podivuhodných okolností během krátké doby zkolabovalo několik lidí. U všech postižených došlo k neobvyklému zmodrání kůže. Zatímco se Connor, Durant a Powell snaží odhalit zdroj šíření zákeřného viru, Rossi se pouští do obtížné partie s médii s cílem zabránit šíření paniky. Mezitím je benjamínek týmu McCabe odeslán k jinému případu, aby místnímu lékaři pomohl s nejasnou diagnózou. Podle všeho se malé dítě nestalo terčem týrání, ale jeho četné pohmožděniny jsou projevem vzácné nemoci.

V další části budeme hrdiny seriálu následovat na tropický ostrov poblíž floridských břehů, kde vypukla smrtící epidemie nebo do centra Miami, kde se Durant a Rossi pokusí najít pojítko mezi dvěma zdánlivě nesouvisejícími případy. Neméně složitý je případ tří vojáků, u nichž se po návratu z mise v Iráku objevily vážné zdravotní komplikace. Zdá se být pravděpodobné, že se během válečné operace dostali do kontaktu s chemickými či biologickými zbraněmi nepřítele. Neznámá látka u nich vyvolala syndrom akutní respirační tísně, který se však po krátkém čase objeví i u pacientů, kteří se za žádných okolností do kontaktu s podobně nebezpečnou látkou dostat nemohli. Connor a jeho tým se musí hlouběji ponořit do zdánlivě jasného případu. K jejich velkému překvapení je jediným pojítkem mezi všemi nemocnými jejich náboženské vyznání. V dalším ději několik čtrnáctiletých dívek, z nichž všechny jsou velice dobré kamarádky, upadne do těžkého kómatu. Lékaři nemají jinou šanci, jak zjistit příčinu náhlého mozkového otoku, než přímo u pacientek provést biopsii. Poté co jedna z dívek zemře, její rodiče dají souhlas k pitvě. Ani ta však nepřinese jasnou odpověď.

Tým je doslova v úzkých a stojí před reálnou hrozbou, že se mu poprvé v historii nepodaří případ vyřešit. Vtom se objeví další pacient a způsobí průlom v pátrání. Neméně lehký úkol čeká na lékařský tým v malém zapadlém městečku, kde si zákeřná nemoc bere na mušku výhradně jen malé děti. To, co se zprvu zdálo jako odraz špatného životního prostředí, rázem vypadá jako dědičná nemoc. Po hlubší analýze musí specialisté opustit i tuto teorii a konstatovat suché zjištění: jediná spojitost mezi malými pacienty je jejich místní lékař. Snad nejpodivnější případ je náhlé propuknutí sklerózy u několika fotbalových hráčů včetně jejich klubových funkcionářů. Může být původcem mléko pocházející od geneticky modifikovaného dobytka?