Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich...

Popis

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný.

Režisér Gore Verbinski se po Pirátech z Karibiku vrací k žánru, v kterém před téměř patnácti roky zazářil v dnes již kultovním hororu Kruh. A opět dokázal díky své obrazotvornosti a filmařskému umění vybudovat tajemnou a napínavou atmosféru, v níž se lidská mysl ohýbá a ztrácí schopnost rozeznat realitu a sen. Lék na život je díky tomu filmovou událostí přesahují žánrové škatulky.