Hlavní dějová linie je založena na společné cestě několika hlavních postav s cílem zachránit svět. Hlavní kladný hrdina je představen jako Richard Cypher (Craig Horner), který je jmenován Hledačem pravdy a je mu svěřen do opatrování Meč pravdy,...

Popis

Hlavní dějová linie je založena na společné cestě několika hlavních postav s cílem zachránit svět. Hlavní kladný hrdina je představen jako Richard Cypher (Craig Horner), který je jmenován Hledačem pravdy a je mu svěřen do opatrování Meč pravdy, jako jeho zbraň spravedlnosti. Titul hledače mu udělí starý čaroděj, který je mimochodem čaroděj prvního řádu, Zeddicus Zu'l Zorander (Bruce Spence).

To on vychovává Richarda od jeho útlého mládí a všímá si jeho schopností. Richard pokojně žije v Hartlandských lesích a živí se jako lesní průvodce, až do té doby než se na scéně objeví pěkná slečna Kahlan (Bridget Regan), jako matka zpovědnice. Richard ji zachrání život a následně zjistí, že Kahlan hledá prvního čaroděje. Poté, co jsem jim podaří zjistit, že jím je Zedd, což Richard ani netušil, Kahlan požádá Zedda aby jmenoval nového Hledače pravdy, který by pomohl v boji proti tyranovi Darkenu Rahlovi (Craig Parker), který se snaží ovládnou celý svět. Jelikož dal Darken Rahl do hry schránky Ordenu, tři smrtonosné skříňky, které tomu, který ví jak je použít, dokáží dát moc nad celým světem. K jeho smůle je ale musí otevřít do roka od doby, kdy je dal do hry, jinak zemře, stejně tak pokud otevře nesprávnou skříňku v nesprávnou chvíli a při nesprávných podmínkách. Proto potřebuje získat Knihu spočítaných stínů, kde je vše sepsáno. A tak začíná hon, při kterém Darken Rahl honí Hledače a snaží se ho zabít a naopak Hledač hledá tyrana a má úplně stejný cíl.

Mezi další postavy, které by v seriálu měli vystoupit, patří Micahel Cypher (David de Lautour), bratr Richarda, který se ve své politické kariéře dostane až na místo Prvního radního v Západozemí. Dále pak Chase Brandstone (Jay Laga'aia), známý jako Slídič, který je ochráncem hranice, hraničářem, a také je Richardovým přítelem.

Hrdinové, bájní tvorové, kouzla, magické zbraně, mocné armády, intriky a další, to vše Vás čeká v seriálu Legend of the Seeker.