Ledově ostří
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický, sportovní
Délka:
93 min
Motto:
Když přijdou na šampionátu v krasobruslení o medaile jako jednotlivci, rozhodnou se dva rivalové získat je společně... v soutěži párů.
Země:
USA, 2007
Ledově ostří je vlastně parodie na Ledové ostří. Téměř umělý ale vynikající krasobruslař Jimmy MacElroy (Jon Heder) je nejlepší až do doby kdy na stadión nepříjde sexuálně závislý krasobruslařský psanec Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a...

Popis

Ledově ostří je vlastně parodie na Ledové ostří. Téměř umělý ale vynikající krasobruslař Jimmy MacElroy (Jon Heder) je nejlepší až do doby kdy na stadión nepříjde sexuálně závislý krasobruslařský psanec Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a nepředvede svou sexy jízdu. Tito dva krasobruslaři získají zlatou medaili a porvou se na stupni vítězů za což obdrží doživotní zákaz soutěžení. Chazz se živí jako bruslař na dětské lední revue odkud ho vyhodí za rouhání se při vystoupení. Jimmy se zase živí jako prodavač v obchodě s bruslemi. Tam zjistí že nemůže soutěžit pouze v kategorii mužů ale může soutěžit v párech. S Chazzem se zase porvou a když sedí ve vězení příjde trenér a chytře je donutí aby spolu bruslili jako zcela první mužský pár.

Oni teda souhlasí. čeká je tvrdý trénink okořeněný mnoha neshodami, hádkami, a samozřejmě vtípky. Do Jimmyho života vstoupí Katie Waldenbergová (Jenna Fischer), zamiluje se do ní. Po prvním společném bruslení s Chazzem a postupu na olimpiádu v Montreálu se vztah mezi oběma bruslaři mění k dobrému až do chvíle kdy si Jimmy bude myslet po názorné ukázce že ho Katie podvádí se rozhádají a až do chvíle kdy budou chtít sourozenci Waldenbergovi Chazze zabít a Jimmyho uvězní před jejich vystoupením na záchod kde se Jimmy dozví že ho Kate nepodvedla je všechno v ohni. Těsně před diskfalifikováním příjde Jimmy na stadión kde ale Chazz není ale on věří že příjde. Taky že příjde, usmíří se a začne jejich poslední jízda kde si Chazz zlomí nohu ale oni to zvládnou. Udělají šíleně nebezpečný železný lotos který jim zajistí zlatou medaili.

Po vystoupení se Jimmy s Katie usmíří a hned se začnou líbat no prostě se moc milují. Chazz jmenuje Jimmyho svým bratrem a Katie novou holkou svého bratra. Po předávání medailí ještě na stupních vítězů Chazz Michael Michaels a Jimmy MacElroy zvednou kotvy a odletí. No všechno dopadne dobře.