Konečná
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, kriminální
Délka:
107 min
Motto:
Důchod je pro bábovky
Země:
USA, 2013
„Já se vrátím!“ řekl jednou Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Na plátna kin se vrací v nejen fanoušky dlouho očekávaném akčňáku Konečná. Arnold definitivně vyměnil guvernérskou židli za šerifskou placku v zapadákově u mexických...

Popis

„Já se vrátím!“ řekl jednou Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Na plátna kin se vrací v nejen fanoušky dlouho očekávaném akčňáku Konečná. Arnold definitivně vyměnil guvernérskou židli za šerifskou placku v zapadákově u mexických hranic.

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker).

Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím.

Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Brzy uvidíte v kinech, jestli díky šerifovi Owensovi bude městečko Sommerton Junction Cortézova KONEČNÁ.

Arnold Schwarzenegger se původně chtěl vrátit k herecké profesi pozvolnějším tempem, jenže scénář Konečné a nabídku na hlavní roli prý odmítnout nedokázal. „Připomínalo mi to Pravdivé lži. Je to jeden z těch vzácných filmů, které jsou úžasně napínavé, a vy se při nich přesto neustále smějete,“ říká herec.