Lassie se vydává na záchrannou misi se svým nejlepším kamarádem Flo a jejich novými přáteli Henrim, Kleem a malou Pippou, Jack Russell teriérem. Tentokrát jsou stopovací schopnosti nejslavnější kolie obzvláště potřebné, musí totiž přijít na kloub...

Popis

Lassie se vydává na záchrannou misi se svým nejlepším kamarádem Flo a jejich novými přáteli Henrim, Kleem a malou Pippou, Jack Russell teriérem. Tentokrát jsou stopovací schopnosti nejslavnější kolie obzvláště potřebné, musí totiž přijít na kloub záhadnému zmizení několika chovných psů.

Konečně prázdniny! Letos je ale Flo odmítá strávit bez své milované Lassie a udělá pro to cokoli. I kdyby to znamenalo vyměnit dovolenou s rodiči na ostrově Gran Canaria za léto na statku v Jižním Tyrolsku s tetou Cosimou, jejími svěřenci Kleem a Henrim a Jack Russell teriérkou Pippou. Když se Flo, Kleo a Henri doslechnou, že v okolí záhadně mizí psi, dost je to znepokojí a začnou se o Lassie a Pippu bát. A krátce nato se jejich nejčernější obavy vyplní! Někdo se totiž vloupe do domu tety Cosimy a Pippu ukradne! A tak je okamžitě rozhodnuto. Všichni tři kamarádi se společně s Lassie vydávají chytit zloděje a zachránit Pippu...Dobrodružství začíná!