Láska jako z románu
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický, tv film
Délka:
86 min
Země:
USA, 2015
Spisovatel Liam se skrývá pod pseudonymem Gabriel August. Nelíbí se mu, že by měl po úspěchu své knihy odhalit svou totožnost. Navíc musí odevzdat další rukopis, ale nedaří se mu psát. Odjíždí proto do Portlandu, aby nabral inspiraci a vyčistil...

Popis

Spisovatel Liam se skrývá pod pseudonymem Gabriel August. Nelíbí se mu, že by měl po úspěchu své knihy odhalit svou totožnost. Navíc musí odevzdat další rukopis, ale nedaří se mu psát. Odjíždí proto do Portlandu, aby nabral inspiraci a vyčistil si hlavu. Už v letadle potká krásnou novinářku Sophii, která pochází z Portlandu a shodou okolností zrovna čte jeho knihu. Aniž by věděla, s kým má tu čest, jeho novou knihu pěkně zkritizuje. Liam se jí představí jako projektový poradce a pak se jejich cesty rozejdou. Ale ne na dlouho.

Liam vůbec nemyslí na psaní a začne pátrat po Sophii, která má za sebou na očích veřejnosti nepříjemný rozchod. Její snoubenec byl celebrita a ona už nikdy s žádnou celebritou nechce mít nic společného. Mezitím se noviny, ve kterých Sophie pracuje, potýkají s nedostatkem čtenářů a Sophie se bojí o místo. Řekne si, že když zrovna čte knihu od Gabriela Augusta, napíše na ni recenzi. Když má v jednom knihkupectví dojít k odhalení spisovatelovy identity, napadne Sophiina šéfa, že by tam měla zajít, aby měla zajímavý článek. Když si Liam všimne, že je Sophie v publiku, vytratí se. Je nadšený, že už ví, kde má Sophii hledat, a vymyslí plán: před prací do ní jakoby náhodou narazí a pozve ji na večeři. Brzy se začnou do sebe zamilovávat.

Liamova agentka mu radí, aby Sophii, která začíná něco tušit, o své identitě řekl pravdu. Liam se ale odhodlá jí to říct až těsně před svým odhalením. Sophie je zdrcená, že ji takhle podvedl, a také už nechce chodit s celebritou. Liam odjede do New Yorku a začne podle jejich příběhu psát knihu.