Lady Bird je neobyčejný příběh o obyčejném dospívání holky, která zoufale hledá to, co všichni ostatní – kluka a smysl života. Film patří mezi nejlepší snímky roku 2017 a herečka Saoirse Ronan za svůj výkon získala Zlatý glóbus.Christine je...

Popis

Lady Bird je neobyčejný příběh o obyčejném dospívání holky, která zoufale hledá to, co všichni ostatní – kluka a smysl života. Film patří mezi nejlepší snímky roku 2017 a herečka Saoirse Ronan za svůj výkon získala Zlatý glóbus.

Christine je osmnáct a má pocit, že ještě nic nezažila. Že umírá zaživa. Že se dusí, ve škole i doma pod dohledem matky, která ví všechno nejlíp. Jako většina jejích vrstevníků se rozhodne svůj život radikálně změnit. Že to bude bolet, si nepřipouští. Komedie Lady Bird herečky a debutující režisérky Grety Gerwig je neobyčejný film o obyčejném dospívání. Chytrý, upřímný a zcela výjimečný, o čemž svědčí jeden Zlatý glóbus a desítky nadšených recenzí.

Kdybyste si chtěli Christine (Saoirse Ronan) jednoduše zaškatulkovat, zařadili byste ji mezi rebelky. Není nijak zvlášť hezká a obličej plný akné maskuje růžovými vlasy. Není nijak zvlášť chytrá a tenhle deficit vyrovnává tvrzením, že má umělecké sklony. Asi nejzajímavější je na ní to, že coby symbol vzdoru odmítá své křestní jméno, sama si říká Lady Bird a chce, aby ji tak oslovovali i všichni ostatní. Když se s ní setkáme poprvé, absolvujeme její brutální hádku s matkou, po které naštvaně vystoupí z auta. Jedoucího. A přitom je tahle věčně nabručená holka se zlomenou rukou (následek výše uvedeného incidentu) ve skutečnosti citlivá duše, která by se jen chtěla správně zamilovat a najít smysl života, a je jen nervózní z toho, že se jí ani jedno zatím příliš nedaří.