Labrador
Typ:
film
Žánr:
drama
Délka:
73 min
Motto:
Intimní drama o zlomených mezilidských vztazích, odehrávající se na opuštěném ostrově.
Země:
Dánsko, 2011
Snímek Labrador představuje hraný debut dánské režisérky Frederikke Aspöck, která již v roce 2004 získala cenu za nejlepší krátký film v sekci Cinefondation Short Film na prestižním MFF v Cannes. Její celovečerní prvotina představuje komorní...

Popis

Snímek Labrador představuje hraný debut dánské režisérky Frederikke Aspöck, která již v roce 2004 získala cenu za nejlepší krátký film v sekci Cinefondation Short Film na prestižním MFF v Cannes. Její celovečerní prvotina představuje komorní drama o chladných mezilidských vztazích uprostřed nehostinné chladné krajiny. Vypráví příběh mladého páru, Stelly a Oskara, který se vydá na osamocený ostrov, kde žije Stellin otec se psem labradorem. A právě tento nehostinný a chladný ostrov skýtá ideální prostor na dořešení nedořešených problémů a na vysvětlení doposud nevysvětleného.

Ve spolupráci s kameramanem Magnusem N. Jonckem a jeho pochmurně chladnými obrazy vytváří režisérka působivou uměleckou výpověď o našich mezilidských vztazích, plných neporozumění, chladu a zatrpklosti. Snímek získal v roce 2011 cenu Zlatá hvězda v kategorii nejlepší hraný film na MFF v Marrákeši.