Telenovela La Tempestad vypráví milostný příběh Mariny a Damiána. Marina Reverte pracuje jako manažerka v hotelu, je však propuštěna, když podá stížnost na významného obchodníka jménem Ernesto Contreras za pokus o pohlavní zneužívání zaměstnanců....

Popis

Telenovela La Tempestad vypráví milostný příběh Mariny a Damiána. Marina Reverte pracuje jako manažerka v hotelu, je však propuštěna, když podá stížnost na významného obchodníka jménem Ernesto Contreras za pokus o pohlavní zneužívání zaměstnanců. Ernesto jí přísahá pomstu. Jako by toho nebylo dost, obdrží Marina zprávu o tom, že její matka Beatriz Reverte je nemocná. Mezitím ve městě Nuestra Señora del Mar žije mladý muž Damián Fabré, který je majitelem rybářské lodi nazvané La Tempestad a pracuje pro námořní konzervárny Neptuno. Damiána svádí dcera starosty tohoto města Esthercita.

Elegantní a záhadná žena Mercedes Artigas nabídne Marině ekonomické řízení podniku Neptuno. Marina se rozhodne přestěhovat do města Nuestra Señora del Mar nejen kvůli práci, ale také aby zde měla její matka potřebný klid. Mercedes, která otěhotněla jako hodně mladá, je totiž biologickou matkou Mariny a její sestry Magdaleny. Během života získala majetek, respekt a sílu čelit svým nepřátelům, zasvětila svůj život tomu, aby získala své dcery a zahraňuje dívky v obchodu s bílým masem. Ve městě se Marina setkává také se svým bývalým spolužákem Hernánem Saldaña, který je nyní mocným podnikatelem.

Hernán totiž pracuje s mafií, která se věnuje únosům a obchodování s lidmi, zejména s ženami, které pak nutí k prostituci. Jeho spojencem je starosta vesnice Fulgencio a společně chtějí zničit továrnu Neptuno. V podniku Neptuno se Marina setkává s Damiánem, jejich první setkání skončí hádkou a Marina chce zrušit s Damiánem smlouvu. Nakonec ale musí uzavřít příměří, aby podnik zachránili a uvědomí si, že se do sebe zamilovali… Telenovela je remakem kolumbijské telenovely La Tormenta.