La Bohème
Typ:
film
Žánr:
romantický, hudební
Délka:
115 min
Motto:
La Bohème je více než sto let jedním ze stěžejních děl italských divadel.
Země:
Německo/Rakousko, 2008
Dvě největší hvězdy operního nebe Rolando Villazón a Anna Netrebko v hlavních rolích jedinečného filmového zpracování LA BOHÈME! Láska básníka Rudolfa (Rolando Villazón) k nežné Mimi (Anna Netrebko) mohla vydržet věčně, nebýt nepřejícného...

Popis

Dvě největší hvězdy operního nebe Rolando Villazón a Anna Netrebko v hlavních rolích jedinečného filmového zpracování LA BOHÈME!

Láska básníka Rudolfa (Rolando Villazón) k nežné Mimi (Anna Netrebko) mohla vydržet věčně, nebýt nepřejícného osudu. Jejich dojemný příběh osvěžuje paralelní linie o přátelství čtyř mladých umělců, kteří ač jsou chudí, život na Montmartru vedou bohatý.

Zmíněné dějové peripetie byly ideálním námětem pro operu La Bohème, která se na prknech turínského divadla Regio objevila poprvé 1. února 1896 a dodnes slaví úspěchy po celém světě. Libreto pro legendárního Giacoma Pucciniho tehdy napsala proslulá autorská dvojice operního verismu, Luigi Illica a Giuseppe Giacosa. Spolu tato trojice udělala také Toscu nebo Madam Butterfly.

La Bohème je dodnes jedno z nejlepších hudebně-dramatických děl, které dovedou skvělým způsobem zachytit nejenom lidský příběh a emoce, ale také ducha Paříže té doby.