Kytara
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický, hudební
Délka:
95 min
Země:
USA, 2008
Jednoho rána se třicátnice Melody dozvídá, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny. Vzápětí přichází o práci a její přítel dává jejich skomírajícímu vztahu ránu z milosti. S perspektivou méně než dvou měsíců života a nemajíc co ztratit, rozhodne...

Popis

Jednoho rána se třicátnice Melody dozvídá, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny. Vzápětí přichází o práci a její přítel dává jejich skomírajícímu vztahu ránu z milosti. S perspektivou méně než dvou měsíců života a nemajíc co ztratit, rozhodne se Melody splnit si všechna dosud nashromážděná přání. Pronajímá si obří loft, rozjíždí nekonečný flám a ve chvilkách intimního osamění se učí hrát na elektrickou kytaru, největší ze snů, jímž se vrací do svého dětství.

Scénář k působivému dramatu, který je režijním debutem herečky Amy Redfordové, napsal podle skutečného příběhu undergroundový filmař Amos Poe, tvůrce slavného dokumentu The Blank Generation. Talentované filmařce se podařilo s odzbrojující citlivostí zachytit duševní stav mladé ženy konfrontované s vlastní smrtelností a její postupné nalézání dosud skryté vnitřní síly. Ve snímku, jenž se stal jedním z diváckých hitů letošního festivalu Sundance, podává vynikající herecký výkon Saffron Burrowsová, známá z filmů Slečna Julie či Ztráta sexuální nevinnosti.