Pořádně střelený otec a vášnivý domáci kuti Tim Taylor (Tim Allen), jeho žena Jill (Patricia Richardsonová) a tři navzájem se šikanující synové Brad, Randy a Mark tvoří televizní rodinu v komediálním televizním sitcomu, který vznikl v roce 1991 a...

Popis

Pořádně střelený otec a vášnivý domáci kuti Tim Taylor (Tim Allen), jeho žena Jill (Patricia Richardsonová) a tři navzájem se šikanující synové Brad, Randy a Mark tvoří televizní rodinu v komediálním televizním sitcomu, který vznikl v roce 1991 a dodnes natočili 8 sérií (204 epizod). Kutil Tim je zamilovaný do různeho pracovního nářadí. Jeho návštevy železářství jsou pro něj vzrušujícím svátkem, který se vyrovná jen zážitku z nejlepšího fotbalového zápasu. V místní televizi má Tim dokonce i svůj vlastní program Čas kutilů (Tool Time).

Přestože nadevšectko chce zlepšovat svůj domov, ve zručnosti a šikovnosti nevyniká. Naopak, jak se v domácí dílně připravuje na větší pracovní výkon, diváci musí byt připravení na všechno, klidně i zachránit vlastní život. Timova manželka Jill sa rozhodne nastoupit do práce a vydělávat vlastní peníze. Synové Brad (Zachery Ty Bryan) a Randy (Jonathan Taylor Thomas) trápí a využívajú mladšího brata Marka (Taran Noah Smith). Brada nezajíma nic jiného jen děvčata, děvčata a děvčata. Randy má zase plnou hlavu životního prostředí, Mark miluje hudbu a černé oblečení. Al Borland (Richard Karn) je pomocníkem Tima Taylora v jeho televizním seriálu a ani trochu se nesměje Timovým vtipům o nadváze Alovy matky. Napady je zde vždy bystrý a neomylný soused Wilson (Earl Hindman), kterému nikdy pořádně neuvidíte do tváře. Jeho moudre rady do života si náš kutil Tim nebere k srdci a radšij je skomolí a překroutí na úplne nesmysly... Takový je ve stručnosti populární seriál Kutil Tim, kde v hlavní roli exceluje Tim Allen.

Když se zeptáte tohoto komediálního televizního a filmového herce, kde vzal inspiraci na téma domácího kutilství, odpoví: "Když jsem se jeden večer postavil na jeviště v Acrone v Ohiu a začal hovořit o svojí garáži, nářadí a o všem haraburdí ní, videl sem, že to zabralo. No a tak jsem se rozhodl použit to i ve vlastní televizní show!" Tim Allen za své výkony dostal mnoho ocenení : stal sa nejoblíbenějším hercem v televizním seriálu, získal cenu za roli Santa Clausa ve stejnojmenném Vánočním filmu a několikrát ho zvolili nejoblíbenější americkou televizní osobností roku.